Historie

 

 

                   "De oude werkplaats."

Oude Werkplaats

  Veluws Nieuws (1959).

De heer Veldhuis (mijn Opa) werd geboren op 2 september 1918 in Epe. Na de lagere school en de ULO te hebben doorlopen werd hij timmerman en begon aan de diverse avond-cursussen die nodig zijn voor een eigen bedrijf. Hij kreeg de beste leerschool die je in dit vak kunt krijgen: de praktijk. Hij werkte bij verschillende aannemersbedrijven en bracht het zodoende tot uitvoerder. Langzaam maar zeker kreeg hij alle diploma's, die voor het aannemersbedrijf vereist zijn en in 1959 kon zijn grootste wens, een eigen bedrijf, verwezenlijkt worden. Hij begon zodoende een ťťnmansbedrijf.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Het eerste reclame bord"

Oud logo

 

 

 

      "De nieuwe werkplaats."

Nieuwe Werkplaats

  Veluws Nieuws (1969).

Bouwbedrijf E.J. Veldhuis heeft de nieuwe werkplaats, opslagruimte en kantoren aan de Tongerenseweg feestelijk in gebruik genomen. Het oude bedrijf met  een bedrijfsruimte van 72 m2 is uitgegroeid tot een totaal bedrijfsoppervlak van 725 m2. 

 

 

 

 

 

 "De opening (1969)"

Opening 1969

 Veluws Nieuws.

Kleinzoon E.J. Veldhuis jr. bood een sleutel aan op een kussen aan zijn opa E.J. Veldhuis sr.

Met het in werking stellen van de afzuiginrichting werd de opening verricht.

 

 

  Links: Overhandiging van de sleutel.

 

 

 

Groepsfoto

 

Rechts de feestelijke opening.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koningin Beatrix schenkt kunstwerk aan Kroondomein.

Koningin Beatrix

 

Uitvoering verzorgd door Bouwbedrijf Veldhuis.

Telegraaf

 

Koningin Beatrix kijkt glimlachend toe hoe prins Claus iets door zijn knieŽn zakt om een zuilenrij van bronzen boomstronken beter te kunnen bekijken. De zuilenrij van 40 verbronsde boomstronken op het Kroondomein van paleis Het Loo volgt het grondplan van de beroemde Kathedraal van Reims op ware grote. Koningin Beatrix heeft het kunstwerk aangeboden aan het Kroondomein ter gelegenheid van haar zestigste verjaardag.